prisvärt och citynära, anpassat för en urban livsstil

Det mesta förändras med tiden. Som till exempel vår syn på vad som är ett kvitto på lyx här i livet. I förrgår mättes det genom överflöd av materiella ting, igår i bostadsrättens antal kvadratmeter. Men den nya generationen värderar helt andra saker. För dem är lyx att ha rörelsefrihet och att bestämma över sin egen tid. Utifrån deras behov har vi utformat en vision. Att utveckla Stockholmsregionens mest efterfrågade bostäder. Och att verka för en bostadsmarknad där så många som möjligt har plats.

Vi tror på städer i städerna där ett urbant liv sträcker sig utanför den mittersta citykärnan och där varje bostadsbygge ska tillföra en egen energi och aktivitet till sitt närområde. Vi bygger för alla som gärna bor mindre, för att kunna leva större.

Målgruppsanpassat och prisvärt

Vi bygger bostäder för morgondagens urbaniter – människor med en urban livsstil. För alla er som lever i hushåll med en eller två personer och prioriterar mer än bara boende, till exempel resor och restaurangbesök. För er som föredrar mycket funktion på mindre yta framför ett spatiöst vardagsrum. Vårt recept för ett prisvärt boende är yteffektiva, funktionella lägenheter som har enkel inredning med kvalitet och ligger något utanför city, nära kommunikationer. Receptet har vi tagit fram efter att ha lyssnat på er. Och vi fortsätter att fråga för att kunna utforma ännu bättre bostäder.

Rymliga, små lägenheter med mycket funktion

SSM:s bostäder är lite mindre. Ungefär 85 procent av utbudet består av ettor och tvåor. Men eftersom varje kvadratmeter planeras för optimal funktion upplevs lägenheterna ändå som rymliga. Vi har sneglat på asiatiska storstäder som har en lång tradition av Compact Living. Smart förvaring, multifunktioner och specialutformade kök i kvalitetsmaterial är exempel på effektiva lösningar som passar människor som vill ha ett fint boende till rimlig prislapp. Vi kallar det för multi use of space och vi planerar att implementera det fullt ut i Tellus Towers.

Extra utrymme för umgänge

Människor som väljer att bo lite mindre och lite mer effektivt utnyttjar andra ytor för umgänge och samvaro. Inom våra projekt försöker vi erbjuda plattformar för detta såsom pool, gym eller takterrasser – olika delar som ger boendet det lilla extra.

Alltid nära kommunikationer

Alla kan inte bo mitt i stan, men många ska kunna bo med direkt tillgång till innerstadens utbud. Vi ser därför till att alla våra bostäder ligger i nära anslutning till tunnelbanestationer eller andra kommunala transportmedel. Vi ser även till att komplettera med bra möjligheter till cykelparkering och ökar antalet cykelparkeringar per lägenhet till 2,5 där det är möj­ligt. När våra boende ändå behöver bil löser vi det som de vill – genom att dela i en bilpool. Och på tal om kommunikation, då bra internetuppkoppling är lika viktigt som varmt och kallt vatten ur kran för vår målgrupp, har vi numera marknadens bästa bredband med hastigheten 1000/1000.

Olika boendeformer.

Vilken boende- eller upplåtelseform som människor i målgrup­pen föredrar varierar bland annat med deras livssituation, vär­deringar och ekonomiska förutsättningar. För att verka för en bostadsmarknad där så många som möjligt har plats erbjud­er vi både bostadsrätter, hyresrätter och studentbostäder.