Älvsjö Quarters

Jo, det är verkligen ett nav. Älvsjö är Sveriges femte största järnvägsstation. 200 meter från denna bygger vi 516 lägen­heter.

Boendeform: Hyresrätt
Område: Älvsjö
Antal: ca 516 lägenheter
Antal rum: 1-3 rok
Prel. tillträde: 2025
Status: Kommande

Visa på karta


Förmedling av lägenheter

Vi har idag ingen bostadskö utan förmedlingen av våra kommande hyresbostäder kommer att ske antingen direkt via SSM eller via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Vilket av alternativen det blir bestäms i ett senare skede i respektive projekt. Gör gärna en intresseanmälan så får du löpande information om utvecklingen i projektet.

Har du inte redan anmält dig till Bostadsförmedlingen i Stockholms kö – klicka här så kommer du till Bostadsförmedlingen i Stockholm >>

En hållbar blandstad

Närheten till city och de goda kommunikationerna gör området till ett logiskt utvecklingsprojekt. Här växer allt så att det knakar. Den som vill se in i framtiden, tittar på Stockholms stads översiktsplan, Promenadstaden. Där sätter man ljus på Älvsjö som en av stadens viktigaste knutpunkter. Ambitionen är att utveckla området till en hållbar, dynamisk blandstad som vävs ihop med omgivande stadsdelar. Här ska nya bostäder och verksamheter blandas med befintlig bebyggelse.

Nära till city

Kommunikationsmässigt ligger Älvsjö Quarters alldeles förträffligt bra till. För pendlare tar det tio minuter till Södra Station och Älvsjö är knutpunkt för många busslinjer.

Genomfartsstråk som Huddingevägen och Magelungsvägen, som binder ihop östra och västra Söderort, ligger precis intill.

Promenadstaden

Fullt utvecklat kommer området att ge plats för 7 000–10 000 nya bostäder och ett stort antal arbetsplatser. Det finns en logik i detta. Även slutrapporten om Promenadstaden pekar på att Älvsjö är en stadsdel för dem som ser ”…möjligheter att dra nytta av det strategiska läget och den goda tillgänligheten.” Så. Nu var det sagt.