första spadtag för täby turf

 

Traditionsenligt första spadtag

 

Ett symboliskt första spadtag är taget för hyresrättsprojektet Täby Turf i den nya stadsdelen Täby Park som är under uppbyggnad på det gamla Galoppfältet i Täby. Täby Turf blir SSM:s första byggstartade hyresrättsprojekt.

Täby Turf består av 178 hyresrätter och är en del av Täby kommuns utveckling av den nya stadsdelen Täby Park som på sikt är planerad till minst 6 000 bostäder och är attraktivt beläget nära Täby centrum och 400 meter från Roslagsbanans station Galoppfältet.

 

178 bostäder i ett nytt spännande område

Fastigheten får en spännande gestaltning där arkitekturen kommer att variera med olika hushöjder och skiftande fasadmaterial av tegel och puts. De 178 bostäderna består av ett
till tre rum med kök varav 85 procent är ettor och tvåor om 35 – 48 kvadratmeter. I gatuplan planeras även för kommersiella lokaler i form av tre butikslokaler samt en förskola. Inflyttning i Täby Turf beräknas till 2021.

– Täby Turf är ett modernt och attraktivt hyresrättsboende med utmärkta kommunikationer, vilket morgondagens urbaniter efterfrågar. Det är därför med stor glädje som SSM idag tar det första spadtaget för Täby Turf tillsammans med Täby kommun och Willhem. säger Mattias Lundgren, interim VD SSM.

på plats i täby

Eventet startade med en klassisk bandklippning och före själva spadtaget kastades även hästskor över axeln som en symbol för platsens historia och lyckönskningar till projektet.

Mattias Lundgren, interim VD för SSM, Johan Algernon, kommunalråd (M) och ordförande i Täby kommuns stadsbyggnadsnämnd samt nyproduktionschef Rikard Norström från bostadsbolaget Willhem satte därefter spaden i marken och tog tillsammans det första spadtaget.

läs mer om täby turf 

se film från hästskokastningen