• Marknadsföring
  • Detaljplanearbete
  • Säljstart
  • Bokningsavtal
  • Förhandsavtal
  • Inredningsval
  • Upplåtelseavtal
  • Byggplatsvisning
  • Besiktning
  • Tillträde

tellus towers

De två tornen blir de högsta bostadshusen i norra Europa med drygt 1200 lägenheter. Placeringen blir mer eller mindre rakt ovanpå Telefonplans tunnel-banestation. Att bygga i den här skalan kräver höga ambitioner. Speciellt om man vill göra det enligt SSM:s koncept, och skapa lägenheter som många har råd med.

område: TELEFONPLAN antal: 1271
antal rum: 1-3 ROK tillträde: PREL. 2021
upplåtelseform: HYRESRÄTTER, BOSTADSRÄTTER, ÄGANDERÄTTER status: PREL. SÄLJSTART Q3 2017

Anmäl intresse här 

Utsidan först. Gert Wingårdh är vår tids mest uppmärksam­made arkitekt. Fem gånger har han tagit emot Sveriges finaste utmärkelse för arkitekter, Kasper Salin-priset. I projektet Tellus Towers har hans arkitektkontor kombinerat flera hus i olika höjder, allt på toppen av det som kommer att bli ett i högsta grad levande kvarter med butiker och resecentrum.

FLER FUNKTIONER PER KVADRATMETER
Insidan då? Här ryms drygt 1200 lägenheter, varav hela 95 procent är planerade för 1–2 personer. Ettorna är speciellt uni­ka. De byggs enligt ett koncept skapat av Hong Kong-arkitek­ten Gary Chang. Väggar och paneler kan dras ut och flyttas, vilket gör att 24 funktioner ryms på en begränsad yta. Om det fungerar? Gary Chang vet. Han är känd för att i hela sitt liv ha bott i sin egen 32 kvadratmeter stora konceptlägenhet.

Den glasade fasaden levererar ett svårslaget ljusinsläpp från golv till tak. Och utsikten… ja, den blir… speciell. Framför allt för de boende, men även för besökarna till det högsta husets takvåning med restaurang och skybar.

Lägg därtill butiker, caféer och en större livsmedelsbutik. Under husen blir det garage men framför allt tusentals parkeringsplatser för cyklar. Och även om Tellus Towers knappast lär domineras av barnfamiljer, planeras det för en förskola också. Med åtta avdelningar.

14 MINUTER FRÅN CENTRALEN
Telefonplan är exakt rätt ställe. Området lever förstås redan idag. Restauranger, gym, apotek, bank och mataffärer. Ingenting saknas, men Tellus Towers tillför mer. Av allt. Dessutom är det en lättillgänglig plats, vare sig du använder kollektivtrafik eller bil. Från Tellus Towers är du snabbt nere i tunnelbanan och färden in till Stockholms Centralstation tar 14 minuter. På ungefär samma tid når du innerstan med bil, men sedan ska du ju parkera också.

Hela området har förändrats. LM Ericssons före detta telefon­fabrik från 1940 är sedan 2004 hem för Konstfack. Bara några minuter därifrån ligger Hyper Island, en skola specialiserad på interaktiva medier.

Den före detta sovande förstaden strax söder om Stockholms stadskärna, har transformerats till en hub för kreativitet och utbildning. Allt utvecklas. Jämförelser med områden i andra storstäder låter sig inte göras. Telefonplan är redan något unikt och troligen är det summan av nytt, gammalt, av fabriksmiljö i funkisstil, skolorna och nya och gamla bostäder, som har gjort området så populärt. Nu är det dags för nästa fas i utvecklingen: Tellus Towers. Förresten – nämnde vi att det planeras för tak­terrass på båda skyskraporna? Med varsin pool.