Tidslinje ( Klicka för att se )

 • Lansering
 • Detaljplanearbete
 • Säljstart
 • Bokningsavtal
 • Förhandsavtal
 • Inredningsval
 • Upplåtelseavtal
 • Byggplatsvisning
 • Besiktning
 • Slutbetalning
 • Tillträde

tellus towers

– stockholms högsta skyskrapor

De två tornen blir de högsta bostadshusen i Stockholm med sina närmare 1 250 bostäder, varav drygt 95 procent är ettor och tvåor. Placeringen blir mer eller mindre rakt ovanpå Telefonplans tunnelbanestation. Att bygga i den här skalan kräver höga ambitioner. Speciellt om man vill göra det enligt SSM:s motto ”Bo mindre. Lev större” och se till att fler har råd att leva ett rikare liv – genom att ge fler möjligheten att bo bra.

Intresseanmälan

visa bilder tellus towers >>
visa karta tellus towers >>

område: telefonplan antal: ca 1250
antal rum: 1-2 rok tillträde: prel. Q1 2023
upplåtelseform: bostadsrätter, hyresrätter status: prel. säljstart Q1 2019

Gert Wingårdh är en av Sveriges mest uppmärksam­made arkitekter. Fem gånger har han tagit emot Sveriges finaste utmärkelse för arkitekter, Kasper Salin-priset. I projektet Tellus Towers har Wingårdhs arkitektkontor kombinerat två skyskrapor i olika höjd med en lägre byggnad, allt ovanpå det som kommer att bli ett i högsta grad levande kvarter med butiker och service.

Skjutbara väggar

Lägenheterna byggs enligt konceptet multi-use-of-space, skapat av Hong Kong-arkitek­ten Gary Chang. Väggar och inredning kan dras ut och flyttas runt, vilket gör att ett flertal funktioner ryms på samma yta som du själv anpassar utifrån det behov du har för stunden. Om det fungerar? Gary Chang vet. Han har bott i samma 32 kvadratmeter stora konceptlägenhet hela livet.

Panorama

Den helglasade fasaden levererar ett svårslaget ljusinsläpp från golv till tak. Och utsikten – en panoramavy över Stockholm som slår det mesta. Framför allt för de boende, men även för besökarna till de publika våningarna med restaurang, skybar och besökscenter.

Rooftop med pool

Ett par av Tellus Towers höjdpunkter är de två tornens översta våningar med soldäck, pool och relax högst upp. Här erbjuds njutning på hög nivå.

Doorman

Det är en speciell känsla med någon som välkomnar dig hem eller önskar dig en trevlig dag när du går. Med en egen ”doorwoman” eller ”doorman” känner en sig alltid välkommen hem till Tellus Towers.

Cykelpool

Något som skiljer Tellus Towers från andra bostadsprojekt är vår cykelpool och parkering för tusental cyklar. Här har du som bor tillgång till poolcykel och säker parkering av din egna cykel.

Inte många minuter från centralen

Telefonplan är exakt rätt ställe. Området lever förstås redan idag. Restauranger, gym, mataffär, apotek med mera. Ingenting saknas, men Tellus Towers tillför mer. Av allt. Dessutom är det en lättillgänglig plats, vare sig du använder kollektivtrafik eller bil. Från Tellus Towers är du snabbt nere i tunnelbanan och färden in till Stockholms Centralstation tar bara några minuter.

Området

Den före detta sovande förstaden strax söder om Stockholms stadskärna, har transformerats till en hub för kreativitet och utbildning. LM Ericssons före detta telefon­fabrik från 1940 är sedan 2004 hem för Konstfack. Bara några minuter därifrån ligger Hyper Island, en skola specialiserad på interaktiva medier.

Jämförelser med områden i andra storstäder låter sig inte göras. Telefonplan är redan något unikt och troligen är det summan av nytt, gammalt, av fabriksmiljö i funkisstil, skolorna och nya och gamla bostäder, som har gjort området så populärt.