stockholms högsta skyskrapor

De två tornen blir de högsta bostadshusen i Stockholm med sina närmare 1 234 bostäder, varav drygt 95 procent är ettor och tvåor. Placeringen blir mer eller mindre rakt ovanpå Telefonplans tunnelbanestation. Att bygga i den här skalan kräver höga ambitioner. Speciellt om man vill göra det enligt SSM:s motto ”Bo mindre. Lev större” och se till att fler har råd att leva ett rikare liv – genom att ge fler möjligheten att bo bra.

Boendeform: Bostadsrätter, hyresrätter
Område: Telefonplan
Antal: ca 1 234 lägenheter
Antal rum: 1-2 rok
Prel. tillträde: 2023
Status: Prel. säljstart 2019

Vi anser att livskvalitet är att ha tid och råd att ägna sig åt det man verkligen gillar. Vårt index urban score® visar på det du som boende får tillgång till utöver själva bostaden samt hjälper till att göra sociala och miljömässigt hållbara val.

Läs mer om urban score

lev större i tellus towers

swim

rooftop med pool

knife-fork

restaurang, skybar och besökscenter

blueprint-arrow

multi-use-of-space, skjutbara väggar

carpool

bilpool

bikepool

cykelpool

tee

inte många minuter från centralen


Hör mer om vår vision
för Tellus Towers och framtidens Telefonplan

Arkitektur av Gert Wingårdh

Gert Wingårdh är en av Sveriges mest uppmärksam­made arkitekter. Fem gånger har han tagit emot Sveriges finaste utmärkelse för arkitekter, Kasper Salin-priset. I projektet Tellus Towers har Wingårdhs arkitektkontor kombinerat två skyskrapor i olika höjd med en lägre byggnad, allt ovanpå det som kommer att bli ett i högsta grad levande kvarter med butiker och service.

Se intervju med Gert Wingårdh

Skjutbara väggar

Lägenheterna byggs enligt konceptet multi-use-of-space, skapat av Hong Kong-arkitek­ten Gary Chang. Väggar och inredning kan dras ut och flyttas runt, vilket gör att ett flertal funktioner ryms på samma yta som du själv anpassar utifrån det behov du har för stunden. Om det fungerar? Gary Chang vet. Han har bott i samma 32 kvadratmeter stora konceptlägenhet hela livet.

utsikten – en panoramavy över Stockholm som slår det mesta.

Panorama

Den helglasade fasaden levererar ett svårslaget ljusinsläpp från golv till tak. Och utsikten – en panoramavy över Stockholm som slår det mesta. Framför allt för de boende, men även för besökarna till de publika våningarna med restaurang, skybar och besökscenter.

Rooftop med pool

En av Tellus Towers höjdpunkter är den översta våningens pool- och relaxområde. Här erbjuds njutning på hög nivå.

Doorman

Det är en speciell känsla med någon som välkomnar dig hem eller önskar dig en trevlig dag när du går. Med en egen ”doorwoman” eller ”doorman” känner en sig alltid välkommen hem till Tellus Towers.

Cykelpool

Något som skiljer Tellus Towers från andra bostadsprojekt är vår cykelpool och parkering för tusental cyklar. Här har du som bor tillgång till poolcykel och säker parkering av din egna cykel.

Inte många minuter från Centralen

Telefonplan är exakt rätt ställe. Området lever förstås redan idag. Restauranger, gym, mataffär, apotek med mera. Ingenting saknas, men Tellus Towers tillför mer. Av allt. Dessutom är det en lättillgänglig plats, vare sig du använder kollektivtrafik eller bil. Från Tellus Towers är du snabbt nere i tunnelbanan och färden in till Stockholms Centralstation tar bara några minuter.

Området

Den före detta sovande förstaden strax söder om Stockholms stadskärna, har transformerats till en hub för kreativitet och utbildning. LM Ericssons före detta telefon­fabrik från 1940 är sedan 2004 hem för Konstfack. Bara några minuter därifrån ligger Hyper Island, en skola specialiserad på interaktiva medier.

Jämförelser med områden i andra storstäder låter sig inte göras. Telefonplan är redan något unikt och troligen är det summan av nytt, gammalt, av fabriksmiljö i funkisstil, skolorna och nya och gamla bostäder, som har gjort området så populärt.

Tidslinje (Klicka här för att visa)

 • Lansering
 • Detaljplanearbete
 • Säljstart
 • Bokningsavtal
 • Förhandsavtal
 • Inredningsval
 • Upplåtelseavtal
 • Byggplatsvisning
 • Besiktning
 • Slutbetalning
 • Tillträde